У Франківську відкрили пам‘ятну дошку полеглому Герою Дмитрові “Да Вінчі” Коцюбайлу (фото)

Війна, Новини, Суспільство
Боронити Україну Дмитро Коцюбайло почав ще з Майдану.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “ГК“.
Він був командиром батальйону 67-ї окремої механізованої бригади “Вовки Да Вінчі”. Загинув “Да Вінчі” у бою під Бахмутом, Дмитру Коцюбайлу було 27 років.
Сьогодні, 21 вересня, на фасаді Івано-Франківського професійного будівельного ліцею, де навчався Дмитро, відкрили пам‘ятну анотаційну дошку Герою України. Дмитро не довчився тут ще рік, бо обрав свій шлях – захищати Україну.
«Як приїхав з Майдану сказав: «Мамо, я йду на схід». Я сказала: «Куди? Ти ж дитина, тобі ще вчитися треба». Та він як пішов в 2014 році, потім отримав поранення, приїхав на реабілітацію, побув 2 дні і знову сказав, що їде на схід. З пластиною у плечі, так з нею і залишився». Його прадід був в УПА, він з дитинства цікавився історією, якісь розкопки вів, любив таке з дитинства. Я ще пам’ятаю, як він був на Майдані, приїхав і каже «Мамо, це буде ще велика війна. Побачите, що це буде зі сходу, якщо на сході не припиняться бойові дії, вони підуть дальше і буде велика війна», – пригадує Оксана Коцюбайло, мама Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі».
Мати Героя України впевнена, нам потрібні такі заходи, щоб не забувати всіх Героїв, які загинули за Україну, не забувати, що дійсно були такі хлопці, які боронили нас від русні, від тої дикої орди.
«Він був людиною, яка завжди готова допомогти і прийти на поміч. Він відрізнявся своїм характером. Відразу було чутно і видно його патріотизм до держави. Ми не думали, що він поїде на війну, тому що він мав ще довчитися. Коли він поїхав до Києва, ми всі очікували, всі одногрупники писали й питали коли він повернеться. Він написав: «Коли все закінчиться». От так закінчилося печально», – пригадує одногрупниця Дмитра Наталія Блага.
Дівчина зізнається, як дізналась про те, що Дмитро загинув – не могла повірити і тиждень плакала.
«Мені здається, що могли загинути всі, тільки не він. Ми завжди слідкували за новинами і розпирала така гордість за нього. І коли він давав своє останнє інтерв’ю, на тому інтевр’ю він вже був такий мужній, дорослий, і таким мужчина. Його смерті ніхто не сподівався. Це велике горе для всіх, хто знай його і для всієї сім’ї. Всі його чекали тут, не так його тут планували зустріти», – додає Наталія.
Ольга Гузар – директор будівельного ліцею пригадує, що Дмитро був дуже радий тут навчатися, а особливу любов мав до історії. В зошитах малював історичні сюжети та казав, що хоче залишити свій внесок в історію. Йому це направду вдалося.
«Дякую усій родині за те, чого вони навчили, вклали в його серце любов до України. Дякую усім присутнім за те, що так гідно поминаємо і вшановуємо наших захисників, а також усім побратимам Дмитра, які продовжують боротьбу. Героям Слава!», – з вдячністю каже Ольга Гузар, директор професійного будівельного ліцею.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.