Франківські медики врятували руку дівчинці, яка впала з висоти (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство
В Івано-Франківській обласній дитячій лікарні вперше у відділенні травматології встановили вакуумно-асистовану компресійну (ВАК) систему.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківську обласну клінічну лікарню.
Маленька пацієнтка Ангеліна, яка під час нещасного випадку впала з висоти, прибула до лікарні з середньою тяжкістю стану. Дівчинка скаржилась на біль та порушення функції.
Важливим було те, що рана мала гнійні виділення і вимагала вторинної хірургічної обробки.
“Завдяки надзвичайному професіоналізму лікарів, а також підтримці кафедри травматології і ортопедії ІФНМУ професора Вадима Сулими, лікаря ортопеда травматолога ОДКЛ Юлії Філяк і завідуючого відділенням Юрія Балюка, ми змогли врятувати кінцівку маленької Ангеліни”, – йдеться в повідомленні.
Після травматичної обробки рани лікарі вирішили встановити ВАК систему, щоб покращити процес загоєння та запобігти запаленню.
Через 6 днів після встановлення апарату ВАК, його демонтували, а рану вдало зашили. Ангеліну виписали додому без ознак запалення і з надією на швидке відновлення.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.