У Франківську привітали призерів міжнародних спортивних чемпіонатів (фото)

Новини, Суспільство

21 вересня в Івано-Франківську привітали призерів світових чемпіонатів з паверліфтингу, з тхеквондо та чемпіонату світу серед спортсменів з порушеннями слуху. Гарно себе показали спортсмени з вадами слуху: ті привезли три золоті, одну срібну та дві бронзові медалі зі змагань з спортивного орієнтування в Швеції.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галку.

Володимир Федосеєнко та Назарій Левицький тренуються у Калуші, під керівництвом тренера Миколи Коченюка.

Володимир Федосеєнко, якому 25 років, здобув три медалі: золото з естафети, срібло на середній дистанції та бронзу в індивідуальному спринті. Раніше хлопець здобував першість у спортивному орієнтуванні, та на останні Дефлімпійські ігри йому потрапити не вдалося. І він розповів чому:

“Я був у складі національної збірної. У лютому, якраз перед початком війни, ми поїхали до Туреччини, де проходив навчально-тренувальний збір. Після початку війни спортивна федерація глухих України домовилась з Туреччиною, що наша збірна залишиться готуватися до Дефлімпійських ігор. Проте збірну трошки вкоротили, через воєнний стан, і я туди не потрапив”,- ділиться спортсмен.

Потрапив до спортивного орієнтування неочікувано, каже хлопець. Почав займатися ним у 13 років. Раніше він займався футболом, з командою поїхав на змагання в Євпаторію. Там й побачив, що проходять змагання зі спортивного орієнтування і тренер запросив його спробувати.

“Він розказав це все, мені стало цікаво і я спробував себе орієнтуванні. Вже наступного року я поїхав на змагання в Євпаторію з орієнтування. Там і здобув свої перші нагороди. Ну і пізніше я відібрався на чемпіонат Європи. Там, серед юніорів, я здобув дві нагороди. Пізніше попав на чемпіонат світу вже дорослий, де здобув срібну нагороду. Тоді й відчув запал”, – розповідає Володимир.

23-річний Назар Левицький, який минулоріч став трьохразовим чемпіоном Дефлімпійських ігор, здобув золото в індивідуальному спринті, ще одне перше місце він виборов у естафеті, та бронзу в бігу на довгу дистанцію.

Перший старт спринт був складний, каже хлопець. Він був готовий до нього і переміг з дуже великим відривом. Другий день почався з естафети. Як каже тренер, хлопець гарно стартував та виводив команду на перше місце, проте харків’янка була трохи слабшою і Назар повинен був кожного разу доганяти суперника-литовця і давати фору для дівчини.

“На довгій дистанції ліс був дуже складний. У нас в Україні такої місцевості немає і складно готуватися до такого, коли просто немає де. Ну він трохи їздив в Литву готуватися, але цього недостатньо. Назар розумів, що може не отримати золоту нагороду, тому його ціллю була хоч якась медаль”,- розповідає Микола Коченюк.

Назар зізнається, що для нього спортивне орієнтування спершу було важке та нецікаве, тому хлопець покинув цю ідею. Але з часом він повернувся і досягнув високого рівня за 10 років тренувань.

“Зараз, через воєнний стан у країні змагань мало, але я тренуюся. Наступного року буде чемпіонат Європи, тож подальший план – їхати туди”,- ділиться Назар.

Також в Івано-Франківській ОВА вітали інших спортсменів, котрі привезли додому нагороди з міжнародних змагань.

Іванна Голіней здобула три “золота” на чемпіонаті світу з паверліфтингу: з присідання, жиму лежачи та тяги. Дмитро Голіней на тих же змаганнях здобув “бронзу”.

На змаганнях з тхеквондо Артур Кузьмін у ваговій категорії 87 кг серед дорослих, Кіра Чекіс у ваговій категорії 61 кг серед юніорок та Анна Сірокваша у формальній вправі серед юніорок  здобули перші місця.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.