Прем’єр Вірменії заявив про готовність до переговорів з Азербайджаном на тлі загрози ескалації

Без рубрики

Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном на тлі повідомлень про накопичення військ Азербайджану вздовж лінії розмежування з невизнаним Нагірним Карабахом і кордону з Вірменією.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прем’єр-міністра Вірменії Ніколо Пашиняна.

У розмові з Макроном Пашинян висловив готовність провести термінові обговорення з президентом Азербайджану, спрямовані на зниження напруженості.

У повідомленні йдеться про те, що прем’єр Вірменії підтвердив свою прихильність домовленостям, досягнутим у Празі 6 жовтня 2022 року та у Брюсселі 14 травня 2023 року, а також підходу розв’язання всіх питань винятково дипломатичними засобами і в конструктивній атмосфері.

Зі свого боку, президент Франції заявив про необхідність зниження напруженості вздовж кордонів. Крім того, Макрон висловив готовність підтримати зусилля зі встановлення миру і стабільності в регіоні.

Раніше Пашинян заявив, що Азербайджан останніми днями нарощує військову присутність уздовж лінії розмежування з невизнаним Нагірним Карабахом та кордоном з Вірменією.

Прем’єр нагадав, що днями була чергова прикордонна сутичка, у якій загинули троє вірменських військових, блокада Лачинського коридору триває, а Баку продовжує заявляти, що Вірменія порушує режим припинення вогню.

Перед цим Нікол Пашинян назвав стратегічною помилкою те, що Вірменія у безпекових питаннях покладалася лише на Москву.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.