На Прикарпатті серед учасників НМТ більше двохсотбальників, аніж було серед учасників ЗНО

Новини, Суспільство

Чимало цьогорічних учасників мультипредметного тесту склали іспит на максимальні 200 балів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Новий погляд”.

Такі абітурієнти є й серед мешканців Прикарпаття, про це під час програми розповів директор регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук.

“Дуже важливо, що є такий іспит. Тестова система працює на те, аби виявити кожен конкретний момент.

Порівняно з паперовим ЗНО через особливості комп’ютерного тестування не весь спектр тестових питань за формою ми можемо запропонувати потенційним абітурієнтам.

Тому очевидно, що зараз вони працюють над тими питаннями, котрі є найлегшими. Складніше сформулювати завдання не дозволяють комп’ютерні можливості.

Отже, маємо справу зі спектром порівняно найпростіших питань. Очевидно, на такому фоні й зростає кількість двохсотбальників порівняно із паперовим тестуванням. Однак, це не говорить про те, що наші діти стали кращі чи гірші”, – каже Богдан Томенчук.

Зі слів посадовця, якщо була б можливість порівняти результати тесту цьогорічних абітурієнтів з попередниками – великої різниці не було б, не зважаючи на війну.

“Зараз ми маємо потужне покоління. Достатньо лише глянути на те, що наші діти витворяють з комп’ютерами та як виглядають на міжнародній арені.

Крім того, зараз весь світ дивує те, що роблять наші хлопці на фронті. Вони охороняють наш спокій тут – в тилу. Воно не піддається розуму багатьох країн світу, які не можуть зрозуміти феномен нашої країни”, – ділиться Томенчук.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.