У Карпатському біосферному заповіднику зацвіло Метеликове дерево (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

У дендропарку Карпатського біосферного заповідника зацвів декоративний чагарник, який ще зазивають “Метеликовим деревом”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на facebook-сторінці заповідника.

На території дендропарку заповідника зацвіла Будлея Давида.

метеликове дерево

метеликове дерево

Фото: Карпатський біосферний заповідник

“Цей декоративний чагарник ще називають “Метеликове дерево” або “Магніт для метеликів” саме тому, що його запилюють великі квасиві метелики”, – додають у дописі.

метеликове дерево

Фото: Карпатський біосферний заповідник

Відзначимо, що цвітіння будлеї нагадує грона бузку, за що її іноді так і називають – осінній бузок. Самі квітки – маленькі, трубчасті, запашні й медоносні – розділені на чотири частинки, як квіти бузку. Колірна палітра дуже широка: білі, червоні, рожеві, жовті, помаранчеві, бузкові, малинові квітки різних відтінків та інтенсивності забарвлення.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.