Мобілізаційні заходи на Прикарпатті та в інших регіонах: чи буде посилення призову в Україні

Новини, Суспільство
На сьогодні додаткових передумов для посилення мобілізації в Україні немає, відбуваються абсолютно планові мобілізаційні заходи.

Про це в етері телемарафону 28 серпня заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Зі слів посадовця, територіальні центри комплектування та соцпідтримки (ТЦК та СП) вручають повістки тим військовозобов’язаним, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії.

“В Україні на цей момент якихось необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов’язаних для їх мобілізації немає. Все відбувається в тому плановому режимі, як відбувалось з перших днів війни.

Коли Росія розпочала широкомасштабну агресію, атакувавши практично всі регіони України, Верховна Рада затвердила рішення, ухвалене президентом України, указ президента України про введення правового режиму воєнного стану і проголошення загальної мобілізації.

Звертаю увагу на те, що в Україні зараз діє загальна мобілізація”, — зазначив Веніславський.

Окрім, того, як уточнив Веніславський, працівники ТЦК та СП продовжують комплектувати військові підрозділи, які зазнали втрат.

“Також, оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи.

Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями”, — додав нардеп.

Нагадаємо, мобілізація в Україні триватиме до закінчення воєнного стану. Військовозобов’язаним й надалі вручатимуть повістки. Сьогодні ТЦК та СП створюють мобілізаційний резерв в Україні, збирають та оновлюють дані про усіх чоловіків за місцем проживання.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.