Рух Чесно підрахував, скільки депутатів служать у війську (інфографіка)

Війна, Новини, Політика

Понад 600 депутатів місцевого рівня від ключових партій в Україні пішли служити до армії, щоб протистояти російській навалі, повідомляє рух Чесно.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на результати дослідження Чесно станом на серпень.

Пряма мова лідерки Чесно Віти Думанської: “Росії вигідно запускати наратив про те, що депутати не служать, а замість того відсиджуються в тилу за спинами громадян. Проте як показує дослідження Руху Чесно, значна частина депутатів місцевих рад зараз на фронті і на рівні з іншими захищають суверенітет нашої держави. Важливо, аби партії цінували цей внесок та допомагали громадському сектору висвітлювати здобутки колег на фронті”.

 

ІНФОГРАФІКА ЧЕСНО

Деталі: Повідомляється, що найбільший відсоток депутатів-фронтовиків на місцевому рівні має “Радикальна партія” (22 військовослужбовці з-поміж 71 депутата, що складає 31% від загальної кількості депутатів рад, які досліджуються), на другому місці “Свобода” (102 із 402 депутатів, які мають мандати у міських, обласних та районних радах, наразі проходять службу − це 25,6%), а на третьому − “Європейська Солідарність” (служать 328, або 13,7% місцевих депутатів рівня міських, обласних і районних рад).

 

ІНФОГРАФІКА ЧЕСНО

Чесно підкреслює, що у ЄС найбільша кількість загиблих.

Повідомляється, що рух не отримав відповідь на звернення від політичної партії “Українська стратегія Гройсмана”. Також не надала дані за 2023 рік “Слуга народу”.

Чесно зазначає, що провладна партія порадила їм змінити підхід у розрахунках і “належно використовувати кошти донорів”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.