Троє калушан отримали відзнаку президента “За оборону України” (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Указом президента України Володимира Зеленського від 5 серпня 2023 року №559/2022 калушани отримали відзнаку “За оборону України”.

Президент, зокрема, відзначив Андрія РосоловськогоЄвгена Ларіонова та Ігоря Яремка, інформують “Вікна”.

45-річний калушанин Євген Ларіонов — бойовий медик взводу однієї з бригад територіальної оборони. У перший же день широкомасштабного вторгнення  чоловік, який перебував в оперативному резерві, прийшов до ТЦК та СП. Знав, що його досвід, здобутий під час служби в АТО, допоможе врятувати не одне життя.

Хоч Євген і не має медичної освіти, проте ще у 2014 році пройшов курс тактичної медицини, який проводили американські інструктори. Відтоді постійно вдосконалював професійні навички під час різноманітних навчань. Із літа минулого року виконує завдання на Запоріжжі.

Вдома на Євгена чекають дружина та двоє діточок. Вони пишаються чоловіком і батьком, який разом із побратимами з перших днів став на захист країни.

29-річний Андрій Росоловський — боєць 79 батальйону 102 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ імені полковника Дмитра Вітовського.

Як раніше писали “Вікна”, Андрій Росоловський — штурмовик на позивний “Грубий” на війні з самого початку. Каже, що його мотивація знаходиться вдома — це дружина та дитина. Вважає, що ворога треба зупинити тут, тому що потім буде пізно.

Штурмовик пригадує свій перший бій:

“Це було давно, як тільки ми приїхали. Мені тяжко сказати, які відчуття були в мене тоді. Нам казали стріляти — ми стріляли, воювати ми ще не вміли добре. Зараз я б робив все по-іншому, оскільки маю певні знання та досвід”.

Так, два місяці тому військовий разом зі штурмовою групою робив вилазку на ворожі позиції. Зайшовши в окопи ворога, хлопці забрали “подарунки”, серед яких був кулемет.

Віднедавна разом з «Грубим» у батальйоні служить і його брат — тепер вони удвох захищають Батьківщину від ворога у складі 102 бригади ТрО.

Довідка. Відзнака Президента України «За оборону України» встановлена для нагородження військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів, членів добровольчих формувань територіальних громад, працівників центральної та місцевої влади, підприємств, установ та організацій, волонтерів, які беруть участь у заходах із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та активно сприяють виконанню цих заходів.
Щирі вітання військовослужбовцю! Нехай береже Господь!

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.