Зеленський вирушив до Швеції

Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський у суботу повідомив про робочий візит до Швеції разом із першою леді Оленою Зеленською.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського у соцмережах.

Як зазначив президент, у Швеції він зустрінеться з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном, королем Карлом XVI і королевою Сільвією, спікером парламенту Андреасом Норленом й головами парламентських партій.

“Широкі українсько-шведські переговори. Особисто подякую Швеції за підтримку нашої боротьби за свободу й незалежність”, – підкреслив голова держави.

Зеленський уточнив, що переговори у Швеції будуть присвячені військовій допомозі, розвитку двосторонньої співпраці, зокрема в оборонно-промисловому комплексі, європейській інтеграції України та безпеці в євроатлантичному просторі.

Зазначимо, що це перший візит президента України до Швеції з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. Востаннє Зеленський був за кордоном у липні для участі в саміті НАТО у Вільнюсі.

Водночас прем’єр Швеції Ульф Крістерссон був у Києві в лютому цього року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.