На “ювілейній” ставці обговорять захист енергетики, буде краще, ніж торік – Данілов

Економіка, Новини, Суспільство

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що незабаром відбудеться засідання ставки верховного головнокомандувача, присвячене енергетичній безпеці України взимку. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на секретар РНБО в інтерв’ю Українському радіо“.

“Це питання знаходиться на контролі.

Відкрию невеличку таємницю: на найближчому засіданні Ставки верховного головнокомандувача президент України поставив завдання, щоб ми заслухали звіт із цього приводу прем’єр-міністра, міністра енергетики, віцепрем’єр-міністра Кубракова, Щиголя (голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації – ред.) і всіх, хто займається цим питанням.

На найближчому засіданні Ставки – до речі, це буде соте засідання Ставки, ювілейне, воно відбудеться найближчим часом – це питання буде розглядатися”.

Так Данілов відповів на запитання про те, чи готова Україна до холодного сезону 2023-2024 років і наскільки захищені її об’єкти енергетики зараз.

Секретар РНБО вважає, що Росія і цього року буде намагатися використовувати удари по енергетичному комплексу України, щоб “робити нерви” українцям, але країна вже краще готова до цих викликів.

“Ми готові зараз набагато краще, ніж були захищені на лютий 2022 року. Наші енергетики мають уже досвід, у який спосіб зробити таку складну роботу..

Майте на увазі, що це непроста робота: велика територія – і захистити повністю фізичними захисними спорудами вкрай складно. Що стосується протиповітряної оборони – зранку до вечора займаюся цими питанням для того, щоб максимально збільшити кількість засобів ураження ППО.

Ми не можемо сказати, що ми можемо захистити все, але це буде набагато краще, ніж було минулого року”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.