Всесвітньо відомий кардіохірург Філіп Менаше приїхав у Франківськ для обміну досвідом (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп Менаше на запрошення Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні прибув до України для обміну досвідом оперування важких пацієнтів з вадами серця.

Про це повідомляють у МОЗ, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо

Філіп Менаше – професор із Парижа, кардіохірург, один з небагатьох, хто почав досліджувати клітинну терапію для лікування серцевої недостатності. Він є професором торакальної та серцево-судинної хірургії в Університеті Паризького Декарта, керівником відділення хірургії серцевої недостатності Hôpital Europeen Georges Pompidou та директором лабораторії INSERM, яка займається клітинною терапією серцево-судинних захворювань. Серед його пацієнтів – багато світових зірок, зокрема, німецький автогонщик Формули-1 Міхаель Шумахер.

Керівництво української лікарні самостійно запросило професора. У Івано-Франківську Філіп Менаше займається консультуванням лікарів щодо технік реконструкції або пластики зі збереженням власного серцевого клапана для пацієнтів, що мають мітральні вади.

Це вже не перший візит кардіохірурга до України. На початку повномасштабної війни він завітав до Львова, де допоміг провести першу трансплантацію стовбурових клітин пацієнту з серцевою недостатністю методом Putting Stem Cell to epicardium. Нині це один із найкращих методів пересадки стовбурових клітин.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.