Колишній поліцейський організував масштабний наркотрафік на Київщині – СБУ (фото)

Кримінал, Новини

У Київській області Служба безпеки України нейтралізувала злочинне угруповання, яке збувало оптові партії важких наркотиків і психотропів за кордон.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на СБУОфіс генерального прокурора.

У зловмисників СБУ вилучила “рекордні за останні роки” понад 20 тонн прекурсорів для виготовлення наркотиків і майже 150 кг психотропної речовини мефедрон на загальну суму понад 30 млн грн.

За даними слідства, організував злочинну групу колишній посадовець підрозділу поліції по боротьбі наркозлочинністю. До неї він залучив свого колишнього колегу, який допомагав підшуковувати осіб для перевезення заборонених речовин через так звану “зеленку”. Ще один учасник групи забезпечував “комунікацію”.

 
Підозрювані збували оптові партії важких наркотиків і психотропів за кордон. Вони отримували “товар” для продажу з двох нарколабораторій у Київській та Житомирській області. Там виготовляли промислові об’єми психотропних речовин, у тому числі мефедрон.

Організатора затримали, коли він намагався переправити за кордон 15 кг психотропів. Пізніше на Київщині затримали ще одного підозрюваного.

Прокуратура повідомила трьом злочинцям про підозру у контрабанді наркотиків, психотропів, їх аналогів чи прекурсорів (ч. 3 ст. 305 КК України).

Наразі всі підозрювані перебувають під вартою.

 

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.