При підготовці до першого вересня максимальний акцент на укриттях, – Марцінків

Новини, Суспільство

Іванофранківців вкотре закликають не ігнорувати та реагувати на сигнали повітряної тривоги, адже ворог завдає ударів й по заходу нашої країни.

Про це під час оперативного відеозвернення розповів Руслан Марцінків, міський голова, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Так, зі слів очільника міста, зараз максимальний акцент на укриттях, особливо в закладах освіти, адже триває підготовка до першого вересня.

До слова, з першого вересня івано-франківські школярі навчатимуться очно.

“Найбільша проблема була в розширенні кількості місць в укриттях у наших школах. Там, де була можливість, — розширили та поремонтували підвальні приміщення, де не було — встановили віконниці за ізраїльським методом.

Тобто, сьогодні івано-франківські школи готові працювати як до повномасштабного вторгнення. У нас всі батьки за навчання офлайн”, — поділився Марцінків.

Зі слів посадовця, з 1 вересня всі учні матимуть змогу сховатися в укриття.

“Найбільшою була проблема, де великі школи, в яких 1 800 – 2 000 тисячі учнів. У нас були укриття, але, наприклад, на 800 дітей, а в школу ходять 1 800. Тому діти вчилися за змішаною формою навчання.

Сьогодні всі школи мають сховища. Нам ДСНС підписала дозволи. Було завдання, щоб школи навчалися як до повномасштабного російського вторгнення”, — наголосив очільник міста.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.