На війні за Україну загинули прикарпатці Мікаель Іщенко, Віталій Андрусишин та Василь Джумачук (фото)

Війна, Новини, Суспільство

На війні загинули троє військовослужбовців з Івано-Франківщини – Мікаель Іщенко, Віталій Андрусишин та Василь Джумачук.

Про це інформує кореспондентка Ратуші.

Мікаель Іщенко

Військовослужбовець Мікаель Іщенко з Харківщини на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну із сім’єю переїхав на Івано-Франківщину. Про це Суспільному повідомила координаторка волонтерського центру “Прихисток душі” Оксана Соколюк.

Мікаель Іщенко народився 26 вересня 2002 року в Люботинській громаді, що на Харківщині. Хлопець навчався на факультеті хореографічного мистецтва Харківської державної академії культури, мав свій колектив. Після початку повномасштабної війни, у березні 2022 року, він переїхав у Косів Івано-Франківської області.

Влітку 2022 року Мікаель Іщенко вирішив вступити до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

Мікаель Іщенко воював у складі 81 окремої аеромобільної бригади поблизу Білогорівки Бахмутського району.

Віталій Андрусишин

На Запоріжжі загинув військовослужбовець з Калуша Віталій Андрусишин. Про це повідомили на Facebook-сторінці Калуської міської ради.

Віталій Андрусишин народився у 1988 році. У червні 2022 року чоловік мобілізувався у військо, служив гранатометником стрілецького відділення.

Загинув військовослужбовець 13 серпня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу військами РФ.

Василь Джумачук

У російсько-українській війні загинув військовослужбовець з Івано-Франківщини Василь Джумачук. Про смерть земляка повідомили на сторінці Косівської районної військової адміністрації у Facebook.

Василь Джумачук — родом із села Соколівка Косівського району.

Прощання із полеглим воїном відбудеться 16 серпня 2023 року об 11:00 на майдані Незалежності в Косові.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.