В “Електроавтотрансі” пояснили, чому витратили 63 мільйони на вживані автобуси

Новини, Суспільство

Комунальне підприємство “Електроавтотранс” придбало вісім вживаних автобусів. Це дозволить запустити новий комунальний маршрут. Його планують відкрити в кінці серпня або на початку вересня.

Про це під час брифінгу 14 серпня повідомив директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Галку.

Комунальники 17 липня за результатами тендеру замовили у фірми «Сучасні вантажівки» вживаних міських автобусів на 62,88 млн грн. Ця покупка викликала резонанс у соцмережах серед мешканців громади.

Хоча автобуси вже були у вжитку, Голутяк запевнив, що у них невеликий пробіг:

Вони проїхали від 160 до 190 тисяч кілометрів. За мірками автобусів, це мінімальний пробіг”, – каже директор КП.

У комплекті з транспортом підприємство отримає також діагностичне обладнання та 48 коліс.

Віталій Голутяк пояснив, чому “Електроавтотранс” купило саме вживані автобуси:

“Перший аргумент — це швидкість постачання. Адже на виробництво нових автобусів компанії дають 9-10 місяців, а реальні терміни становлять понад рік. Друге — це ціна. Попри те, що автобуси фактично нові, їхня вартість вигідно відрізняється від вартості автобусів українського виробника на три, три з половиною мільйони. Ці автобуси іноземного виробника. Тобто на восьми одиницях це до 30 мільйонів гривень економії, — каже директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк.

За словами Віталія Голутяка, придбані автобуси прибудуть в Івано-Франківськ до 24 серпня. Тоді ж “Електроавтотранс” запустить новий комунальний автобусний маршрут — вже 23 за рахунком. Йдеться про нинішній 29 маршрут.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.