У “ПВК Вагнер” почалися проблеми з фінансуванням – розвідка Британії

Війна, Новини, Політика

ПВК Вагнер” намагається економити на зарплатні своїм воякам через фінансовий тиск, вважає розвідка Британії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на огляд Міноборони Британії, “Європейська правда”.

“Група Вагнера, ймовірно, рухається до процесу скорочення та реконфігурації, головним чином для того, щоб заощадити на витратах на заробітну плату персоналу в період фінансового тиску”, – йдеться в огляді.

У Міноборони Британії відзначають, що  після невдалого заколоту в червні 2023 року російська держава діяла проти інших бізнес-інтересів власника “Вагнера” Євгенія Пригожина. Існує реальна можливість, що Кремль більше не фінансує групу, зазначають британські розвідники.

“Якщо російська держава більше не платить “Вагнеру”, то найбільш вірогідним платником є білоруська влада”, – робить висновок британська розвідка.

Однак такі витрати є потенційно небажаним виснаженням скромних білоруських ресурсів.

Бойовики “ПВК Вагнер” прибули до Білорусі переважно без своєї важкої техніки, оскільки могли передати її російському Міноборони, вважає розвідка Британії.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.