Хакери з КНДР зламали комп’ютери російського виробника крилатих ракет

Війна, Новини, Політика

Хакери з Північної Кореї зламали комп’ютерні мережі російської корпорації “НПО Машинобудування”, яка виробляє балістичні та крилаті ракети.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Reuters

“Елітна група північнокорейських хакерів таємно проникала в комп’ютерні мережі одного з найбільших російських розробників ракет протягом щонайменше п’яти місяців минулого року, згідно з технічними даними, отриманими агентством Reuters, і аналізом, проведеним дослідниками в галузі безпеки”, – дослівно видання.

За даними Reuters, пов’язані з північнокорейським урядом групи кібершпигунів ScarCruft і Lazarus таємно встановлювали непомітні цифрові “чорні ходи” в системи НВО “Машинобудування”, розташованого в підмосковному Реутові.

Виданню не вдалося з’ясувати, чи були отримані які-небудь дані під час проникнення і яку інформацію могли переглянути.

За кілька місяців після злому Пхеньян оголосив про деякі досягнення у своїй програмі створення балістичних ракет, проте неясно, чи пов’язане це зі зломом.

Зазначається, що хакери мали доступ до мереж “НВО Машинобудування” з кінця 2021 до травня 2022 року.

Новини про злом з’явилися незабаром після поїздки міністра оборони Росії Сергія Шойгу до Пхеньяну на 70-ту річницю Корейської війни, яка стала першим візитом міністра оборони Росії до Північної Кореї після розпаду Радянського Союзу в 1991 році.

НВО “Машинобудування”, Посольство Росії у Вашингтоні, а також Представництво Північної Кореї при ООН у Нью-Йорку не відповіли на запити Reuters про коментар.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.