Прикарпатський штурмовик «Грубий» розповів про свій трофейний кулемет

Війна, Новини, Суспільство
«Грубий» – з Івано-Франківщини, на війні з самого початку. Каже, що його мотивація знаходиться вдома на Прикарпатті – це жінка та дитина. 
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Галицький кореспондент.
Віднедавна разом з «Грубим» у батальйоні служить і його брат – тепер вони удвох захищають Батьківщину від ворога у складі 102 бригади ТрО.
«Два місяці тому ми робили вилазку штурмовою групою на ворожі позиції. Зайшли в окопи ворога, забрали «подарунки», серед яких цей кулемет, і відійшли, – каже «Грубий», боєць 79 батальйону, вказуючи на кулемет. – Операція тривала хвилин 25. Нас було 9 чоловік, вони викликали бронегрупу з двома БТРами проти нас – чули їх переговори по рації. Нам дали наказ відходити».
Зараз у батальйоні сформована штурмова група. За словами бійця, це дуже хороша ініціатива командування бригади. Зараз значно більше уваги приділяється бойовій підготовці солдатів та сержантів. Майже щодня військовослужбовці проходять інтенсивне тренування – це тактична підготовка, теорія, інженерна та медична підготовка, нічні та денні стрільби. Їх вчать як проходити лісопосадку, як штурмувати ворожі окопи та бліндажі та багато чого іншого. З цією метою обладнані спеціальні навчальні місця на полігонах, смуги перешкод.
Штурмовик пригадує свій перший бій: «Це було давно, як тільки ми приїхали. Мені тяжко сказати, які відчуття були в мене тоді. Нам казали стріляти – ми стріляли, воювати ми ще не вміли добре. Зараз я б робив все по-іншому, оскільки маю певні знання та досвід».

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.