Оголосили штормове попередження: на Івано-Франківщині погіршиться погода

Новини, погода, Суспільство

У другій половині дня 29 липня та протягом доби 30 липня по області та місту очікується значний дощ, посилення західного вітру 15-20 м/сек, гроза, град.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Прогнозують 1 рівень небезпечності, жовтий.

Нагадаємо, що 25 липня на Прикарпатті буревій пошкодив будинки, зірвав дахи та поламав дерева. Зокрема, у Шевченкове Галицької громади поривчастий вітер пошкодив 40 дахів житлових будинків, ще вісім — повністю зніс із домівок.

У Галичі негода пошкодила пам’ятку національного значення XII століття — храм святого Пантелеймона. Пошкодження стосувалися здебільшого тих елементів, які були вже відреставровані. Історичні графіті, яких на церкві є багато, не постраждали. Пошкодилися вікна і деякі відреставровані каміння.
Разом з тим, як розповів на брифінгу начальник Держслужби надзвичайних ситуацій в області Володимир Чернецький, наслідки негоди у Галицькій громаді ліквідовують семеро рятувальників на двох спецавтомобілях.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.