Наступати без F-16 − ніби йти вперед з луками і стрілами − Залужний

Війна, Новини, Політика

Західні країни ніколи не розпочали б наступ без переваги в повітрі, але Україна досі не отримала сучасних винищувачів. Воювати без літаків − це як іти проти зброї з луками і стрілами, вважає Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.   

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Залужного в інтерв’ю The Washington Post.

“А Україна, переходячи до наступальних операцій, повинна слідувати якій доктрині? НАТО (коли має бути перевага у повітрі − ред.)? Російської Федерації? Чи це не ваша справа? (Україні кажуть − ред.) “У вас своя доктрина. У вас є танки, у вас є гармати, у вас є бойові машини. Ви можете це зробити”. Що це таке?”

Він заявив, що для успішного просування на фронті Україні потрібно більше усіх видів зброї, значно більше снарядів і обов’язково винищувачі F-16, щоб також мати перевагу у повітрі.

Видання  зазначає, що на своєму командному пункті Залужний має екран, який показує йому все, що знаходиться в повітрі в будь-який момент − це і авіація країн НАТО на західному кордоні України, українські літаки в небі над Україною і російські літаки на східних кордонах.

“Кількість літаків, які чергують біля наших західних кордонів, вдвічі перевищує кількість російських літаків, які руйнують наші позиції. Чому ми не можемо взяти хоча б третину звідти і перекинути сюди?.

Ніхто не каже, що завтра ми повинні переозброїтися і отримати 120 літаків. Навіщо? Мені не потрібно 120 літаків. Достатньо дуже обмеженої кількості. Але вони потрібні. Тому що іншого шляху немає. Тому що ворог використовує авіацію іншого покоління. Це якби ми зараз пішли в наступ з луками і стрілами, і всі б сказали: “Ви здуріли?”. Але на це питання: “Ні, ні””.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.