Зеленський підписав закон про доплати військовим

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський підписав закон про доплати та відпустки військовим.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на картку документу на сайті Верховної ради.

Вказано, що 30 червня законопроєкт №9342 повернуто з підписом президента.

Як повідомлялося, основна задача документа – військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода у 30 – 100 тис грн. Доплата виплачується на умовах, у розмірах та в порядку, встановлених КМУ.

Збережені норми:

  • Доплати строковикам лишили 6000 грн/міс, курсантам – 2350 грн/міс. Теж за порядком КМУ.
  • Відпустки для військових: до 30 днів щорічна + до 10 днів за сімейними обставинами для курсантів: до 10 днів зимової + до 20 днів літньої.
  • Не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовців з числа призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки
  • Мінімальний термін проходження базової військової підготовки – не менше одного місяця.

Інші норми:

  • Для поранених, які визнані непридатними до військової служби та зараховані у розпорядження відповідних командирів – два місяці виплат за останньою займаною посадою, з 3-го місяця до закінчення розпорядження – додаткова виплата 20100 грн за порядком КМУ;
  • померлим внаслідок поранення передбачена одноразова виплата у розмірі 100 тис грн на умовах і порядку КМУ;
  • тяжко пораненим на лікуванні, полоненим та зниклим без вісти щомісячна додаткова винагорода у 100 тис грн на умовах і порядку КМУ;
  • мінімальний поріг доплати для інструкторів – 15 тис грн за порядком КМУ;
  • щорічна відпустка строковикам збільшилася з 10 до 30 днів;
  • безперервна відпустка на лікування – не більше 4 місяців.

Щодо додаткового забезпечення військовим у розмір 20 100 гривень на місяць, які після поранень є тимчасово непридатними та обмежено придатними до служби  і виведені в розпорядження Анастасія Радіна пояснила, що норма працювати таким чином:

Під час лікування після травми в госпіталі (зокрема і закордоном) та/або відпустки для лікування поранені отримуватимуть 100 000/міс. Якщо після лікування ВЛК визнає військового тимчасово непридатним/обмежено придатним на 6 – 12 місяців і його зараховують у розпорядження – такий військовий протягом двох місяців буде отримувати грошове забезпечення за останньою займаною посадою, а далі – 20 100/міс на весь час перебування у розпорядженні (плюс оклад за званням та надбавку за вислугу).

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.