ЗС РФ втрачають більше техніки навіть під час контрнаступу ЗСУ, — Oryx (відео+інфографіка)

Війна, Новини, Політика

За даними аналітиків, від початку війни Росія втратила 10 741 одиницю техніки, тоді як Україна втратила 3 723 одиниці.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За даними дослідження нідерландського проєкту військової аналітики Oryx, навіть під час наступу Збройних сил України (ЗСУ), ЗС Росії продовжують зазнавати більших втрат у техніці порівняно з Україною. Відповідну інфографіку 21 червня підготував Telegram-канал UAF.

Втрати ЗСУFullscreen
Втрати ЗСУ
Втрати ЗС РФFullscreen

Так, спостерігається стійка тенденція, за якої Україна успішно нейтралізує російську артилерію і досягає успіху в контрбатарейній боротьбі. Варто також зазначити, що Росія потерпає від більшої кількості втрат вантажівок через нестачу броньованих машин.

Водночас Україна продовжує втрачати значну кількість легких і маневрових бойових машин (БМП), що може ускладнювати маневровість бійців Сил оборони на полі бою.

Підсумовуючи втрати з початку повномасштабного вторгнення, Росія втратила 10 741 одиницю техніки, тоді як Україна втратила 3 723 одиниці. Зокрема, з початку війни Oryx підтвердив втрату Росією 2054 танків і понад 3000 бронемашин, зокрема, 2428 БМП. Україна втратила з 24 лютого 2022 року 505 танків і 313 бронемашин.

@gudzinskiyrost♬ A Warrior

Нагадаємо, 21 червня президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна втратила 245 танків і “приблизно 678” бронемашин. Цифри, оголошені головою Кремля, становлять 45% від загальних підтверджених за фото і відео українських втрат у танках і 56% від загальних втрат у бронемашинах.

Також нагадаємо, представниця Пентагону Сабріна Сінгх 21 червня заявила, що контрнаступ ЗСУ буде супроводжуватися великими втратами, але українські військові володіють необхідними ресурсами для проведення успішних операцій.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.