Симчича, Мерінова, Коцюбайла: у Франківській громаді перейменують ще дев’ять вулиць (документ)

Новини, Суспільство

Івано-Франківська міська рада прийняла рішення про перейменування дев’яти вулиць у громаді. Зокрема, сім вулиць перейменують в Івано-Франківську та по одній у селах Тисменичани та Підпечери.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на KУРС.

Так, в Івано-Франківську перейменують:

  • вулицю Шеремети на вулицю Олени Степанів (перша в світі жінка, офіційно зарахована на військову службу в званні офіцера);
  • вулицю Крайківського на вулицю Юліана Пелеша (перший єпископ Станиславівський);
  • вулицю Танкістів на вулицю Стефанії Павлишин (українська музикознавиця);
  • вулицю Токарська на вулицю Мирослава Симчича (легендарний ветеран УПА, сотенний на псевдо Кривоніс);
  • вулицю Нова на вулицю Віталія Мерінова (чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу, заслужений майстер спорту України, ексдепутат Івано-Франківської міської ради, який загинув на війні);
  • вулицю Урожайна на вулицю Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”;
  • вулицю Реміснича на вулицю Дмитра Павличка.

У селі Підпечери вулицю Воїнів Інтернаціоналістів перейменують на вулицю Дубіївська, а у селі Тисменичани вулицю Сибір – на вулицю Любомира Лукача (старший сержант ЗСУ з Тисменичан, що загинув на війні).

За рішенням міськради Департамент інфраструктури, житлової та комунальної політики міської ради має забезпечити встановлення аншлагів назв вулиць, а управління транспорту та зв’язку міської ради – впорядкувати транспортну схему, враховуючи нові назви вулиць.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.