ЗСУ за добу просунулися від 500 м до 1 км на бердянському напрямку, тривають бої − Генштаб (карта)

Війна, Новини, Політика

Збройні Сили України мають успіх у наступальній операції на бердянському, бахмутському та торецькому напрямках, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Military Media Center.

“У ході ведення наступальної операції війська ударного угруповання Сил оборони України протягом минулої доби на Бердянському напрямку просунулися від 500 метрів до 1 кілометру”.

Він додав, що площа території, взятої під контроль, склала до 3 квадратних кілометрів.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр також повідомила, українські війська протягом минулої доби просунулися на бахмутському напрямку в районі Берхівського водосховища на 250 м та на торецькому напрямку − на 200 м.

“Зараз тривають бої в районах: Мала Токмачка, Новоданилівка, поблизу Макарівки на оріховському напрямку; Мар’їнка; Ягідне на бахмутському; Веселе на лиманському”.

 

Заступниця міністра зазначила, що ворог робить все, аби утримати захоплені ним позиції − активно застосовує штурмову та армійську авіацію, веде інтенсивний артилерійській вогонь.

Українські війська під час наступу стикаються з суцільними мінними полями, які поєднані з протитанковими ровами. Крім того, просування захисників окупанти намагаються спинити постійними контратаками своїх підрозділів на бронетехніці та масовим застосуванням ПТУРів і дронів-камікадзе.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.