Український ринок праці у травні продовжує набирати обертів (інфографіка)

Економіка, Новини, Суспільство
Продовжується поступове повернення громадян до місць роботи.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на результати опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг».

За даними системи управління наймання Work.ua, у травні компанії розмістили 90 023 вакансії — зростання склало більш ніж 9%. Разом з тим, у травні на ринок праці вийшло на 4% більше нових кандидатів, які створили чи оновили своє резюме, ніж у квітні. У розподіленні за статтю: 56% кандидатів складають жінки, 43% — чоловіки. Це пов’язано, ймовірно, з тим, що частина кандидатів-чоловіків захищають нашу країну у лавах ЗСУ, хтось працює і не шукає роботу, частина може працювати неофіційно або вступили до вишів тощо. Нових шукачів найбільше прибуло в регіони на заході України (чого раніше не спостерігалося): Закарпатську, Волинську, Тернопільську, Рівненську, Івано-Франківську області. Переважно нові кандидати прибували за посадами: педагог-організатор, перекладач, промоутер, офіціант, менеджер з розвитку, full stack програміст, аніматор, модель, візажист.

У цілому 41% опитаних з тих, хто працював до війни, працюють на своїх звичних робочих місцях, 14% — працюють частково, 13% — знайшли нове місце роботи. Попри це третина таких опитаних до цього часу не працює.

У динаміці збільшилась кількість тих, хто знайшов нову роботу.  Краща ситуація з роботою у чоловіків та людей середнього віку.

Серед переселенців у динаміці суттєво зросла кількість тих, хто зміг працевлаштуватись на нове місце — кожен третій з них зміг знайти нову роботу, частка тих, хто не працює серед них зменшилась з половини до третини.

На заході України серед тих, хто мав роботу до повномасштабного російського нападу, 31% не працює, ще 10% працюють віддалено або частково.

Ситуація у регіонах наступна:


Довідково: опитування провели 1-2 червня 2023 року.

В опитуванні методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) взяли участь 1 000 респондентів віком від 18 років з усіх областей України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок.
Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95, не більше 3.1

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.