В Івано-Франківську переселенка виготовляє зефірні квіти з присмаком нескореного Херсона (відео)

Новини, Суспільство

Переселенка виготовляє квіти, які можна зʼїсти! Вчителька з Херсона Лілія Козловська мусила покинути рідний дім та переїхати до Івано-Франківська. Там вона знайшла розраду у виготовленні незвичайного зефіру.

Про це інформує щоденна онлайн-газета  Голос ІФ з посиланням на ШоТам.

Зефірні квіти з присмаком нескореного Херсона стали розрадою для Лілії Козлової, яка покинула рідне місто на початку великої війни. А тепер тішать своїм смаком людей не тільки в Україні, а й за кордоном.

Зефір Лілія почала виготовляти 4 роки тому, бо не любила магазинний. Вийшло не одразу, але справа захопила, Лілія не відступала.

«Десь 50–100 разів треба було, щоб навчитися, і я навчилася», — Лілія Козлова, майстриня зефірних квітів.

Навчившись, Лілія тішила зефіром рідних та друзів. А потім стався лютий 2022. Коли росіяни поцілили «Градами» в сусідній будинок, вона вирішила: треба їхати.

Разом із родиною Лілія перебралася до Івано-Франківська. Усього на тиждень, думала жінка. Та мешкає на Прикарпатті й сьогодні. Перші місяці Лілія переживала за рідний Херсон: було не до зефіру.

Але потім зрозуміла: треба опанувати себе і шукати розраду.

«Відволікало під час війни. Ці думки про дім, оце все… Дуже важко. І я кажу в сім’ї: “Так, мені треба почати робити зефір”», — Лілія Козлова, майстриня зефірних квітів.

Зефірні півонії, троянди та хризантеми поєднувалися в букети тепер і на Прикарпатті.

«Зефір із ківі, з полуниці, з чорниці, зефір з банану, яблучний класичний зефір, який дозволяється діткам і годуючим та вагітним мамам», — Лілія Козлова, майстриня зефірних квітів.

Солодощі Лілії одразу припали до смаку й франківцям. З часом майстриня почала відправляти зефір по Україні та навіть за кордон.

Солодкі букети люди замовляють на подарунки або порадувати дітей. Зефірна флористика займає чимало часу. Але саме це підтримує Лілію далеко від дому і дарує надію повернутися до безпечного Херсона.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Доп

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.