Втратили найкращих: скільки військовослужбовців з Івано-Франківської громади загинули, захищаючи Україну

Війна, Новини, Політика

На війні загинув 281 військовослужбовець з Івано-Франківської громади.

Про це інформує щоденна онлайн-газета  Голос ІФ з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа.

«Наші Герої поховані на кладовищі в Чукалівці. Є нова Алея Слави.

Нам прийшлося викуповувати одну земельну ділянку для того, щоб зробити гідну Алею Героїв зробити в Івано-Франківську», — поділився Марцінків.

Разом з тим, у громаді вирішили, що на виготовлення пам’ятників полеглим воїнам виділятимуть 60 тисяч гривень. Гроші даватимуть родинам загиблих воїнів з Івано-Франківської громади та тим, хто похований на її території.

«Ми виділятимемо 60 тисяч гривень. Це — те, що погодили з членами сімей загиблих. Також дотепер 30 тисяч гривень надавала обласна влада.

Подаючи заяву до нас, жителі громади зможуть отримати консультацію, як написати таке ж прохання до обласної влади.

Окрім того, ми погодили з тими, хто був на зустрічі з міським головою, ескізний проєкт пам’ятника: один вид, тип, розмір. Цієї суми мало би бути достатньо», — розповів заступник міського голови Олександр Левицький.

Так, з рідними полеглих героїв вже погодили, що пам’ятники будуть з граніту, однаковими за формою. Кожна родина зможе вирішити індивідуально, який зробити надпис. Також оберуть варіант для фото (фотоскло або кераміку) і яку встановити вазу для квітів.

Біля пам’ятника буде лавочка з місцем для зберігання речей. За бажанням родичів можна буде викарбувати звання кожного героя на гранітній основі.

Перших три ряди зможуть встановити вже у червні.
«Розуміємо, що ця справа нелегка для кожного, хто втратив рідних на війні, адже душевні рани ще свіжі.
Та наш обов’язок зробити все, аби про полеглих героїв пам’ятали, а їхні рідні не залишались з болем втрати наодинці», — наголосив міський голова.

Крім того, щоб вшанувати пам’ять загиблих, героям та героїням відкривають анотаційні дошки. Зокрема, найчастіше такі дошки ставлять у школах, оскільки це своєю чергою виховує та нагадує дітям їхню історію.

«Вкрай важливо увіковічнити пам’ять про героїв також за допомогою таких дощок, у книжках, відкритих уроках та відповідних матеріалах.

Звісно, нам хотілось би, щоб цих дощок не було, щоб всі повернулися живі та здорові. Але маємо увіковічнити цю пам’ять для громади, насамперед. Для рідних є могила.

Тому ми цю роботу здійснюємо. Вона непроста, але дуже важлива», — пояснив мер.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.