Українці почали навчатися на Leopard 1, з середини року до нас поїдуть 80 танків

Війна, Новини, Політика

Українські танкісти вже розпочали навчання на танках “Леопард” старішої моделі – Leopard 1, а з середини 2023 року в Україну почнуть поступово передавати 80 таких танків.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв’ю іспанському виданню La Vanguardia , інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Його заява пролунала у відповіді на запитання про те, чи вже достатньо переданих “Леопардів” для українського контрнаступу, якщо на останній зустрічі формату “Рамштайн” йшла мова в основному про снаряди, ППО і запчастини.

Міністр нагадав, що у березні Україна отримала від Німеччини 18 сучасних  Leopard 2 A6s та 40 БМП Marder, окрім необхідних запчастин та боєприпасів.

Він підкреслив, що Нідерланди та Данія разом з Німеччиною готують передачу танків старішої моделі Leopard 1 A5.

“Підготовка понад сотні українських військових на Leopard 1 щойно розпочалася цього тижня. Постачання до 80 танків Leopard 1 почнеться в середині року”, – сказав Борис Пісторіус.

Він нагадав також, що у Польщі домовилися створити центр обслуговування танків Leopard 2, щоби підтримувати боєздатність переданих машин.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.