Прикарпатські рятувальники вшанували пам’ять про загиблого колегу (фото)

Новини, Суспільство

21 квітня 2012 року, на 24-році життя виконуючи службовий обов’язок, загинув начальник караулу Самостійної державної пожежної частини №1 м. Івано-Франківськ, старший лейтенант служби цивільного захисту Ігор Шевчук.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області

На пожежі, що трапилась 21 квітня 2012 року працівники пожежної частини №1 Івано-Франківська врятували сорок осіб. Пожежники вивели людей з охопленого полум’ям кафе “Галицька брама” і вирушили на розвідку всередину будівлі. Вони перевіряли, чи не залишилися в приміщеннях люди, шукали причину займання, щоб загасити вогонь.
Розвідку проводили троє рятувальників – молоді хлопці віком 24, 25 і 27 років. Несподівано пролунав вибух, двоє рятувальників отримали опіки, один загинув на місці. Його звали Ігор Шевчук, він був начальником варти бригади і пробирався через вогонь на чолі групи, вів за собою людей.
Ігореві було лише 24 роки.
“Не можу пригадати жодного випадку, коли Ігор був сумним. Він завжди усміхався, за будь-яких обставин, за будь-яких умов. Був дуже позитивною, веселою людиною, – згадує співробітник Ігоря Роман, працівник управління МНС Івано-Франківської області. До нас Ігор прийшов три роки тому, ще курсантом. Тільки-но вступив до Львівського університету безпеки життєдіяльності — так одразу й прийшов… У нього залишилися батьки та сестра, одружитися не встиг”.
Завдяки роботі рятувальників вогонь не перекинувся на сусідні будівлі, не постраждав ніхто з гостей і працівників “Галицької брами”.
“Пам’ять про подвиг. Рятувальника назавжди житиме у наших серцях. Щирі співчуття сім’ї та друзям. Вічна йому Слава!”, — йдеться у дописі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.