Калуські художники розписали трофеї з війни авангардним горошком і рослинним орнаментом (фото)

Новини, Суспільство

Калуські митці розмалювали гільзи та ящик для зберігання боєприпасів. До справи взялися Ярослав Господарчук, Лілія Бучак, Оксана Грінберг (художниця із Нікополя), Галина Турчик та Леся Кирилович.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на «Вікна».

Трофеї з війни розмалювали здебільшого у синьо-жовті кольори та рослинні орнаменти. Речі із фронту привіз волонтер, декан Калуського благочиння ПЦУ о. Федір Мороз. Експонати будуть презентувати 23 квітня на благодійному фестивалі біля Собору Святих Землі Української.

Зберігачка фондів виставкової зали Галина Турчик розповіла, що розмалювала декілька гільз та ящик для зберігання боєприпасів. Одну з гільз оздобила жовтим горошком у стилі японської художниці Яйої Кусама. Суть творчості  мисткині — горошком змінювати реальність. Так, нещодавно Louis Vuitton зробив незвичайну колаборацію з японською мисткинею, в якій колекція одягу задекорована авангардним горошком.

Решту військових трофеїв Галина Турчик розмалювала рослинними орнаментами.

«Мені хочеться сховати цю зброю під рослинами, як, наприклад, щось ховається під зарослими бур’янами», — зізналася художниця.

Галина Турчик каже, що зараз в сучасному світі для творчої людини є багато джерел натхнення. Одним із найпопулярніших — Інтернет та навколишнє середовище. А важливо те, що людям мистецтва необхідно вихлюпнути назовні свою творчу хвилю.

Раніше йшлося, що у рамках фестивалю “Великдень. Україна. Перемога” в Соборі Святих Землі Української ПЦУ відбудуться: концертна програма, великодній ярмарок, виставка художньої творчості.

На виставці-аукціоні відвідувачам запропонують придбати використану трофейну зброю, елементи військового спорядження та інші унікальні речі з передової.

Також фестиваль духовної та патріотичної пісні запропонує майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва, пленер дітей-художників та дитячу інтерактивну квест-платформу “Пасхальне полювання”.

Фестиваль “Великдень. Україна. Перемога” анонсований на 23 квітня. Початок — о 12.00.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.