Які злочини документували на Прикарпатті на початку широкомасштабного вторгнення росії

Кримінал, Новини

Підполковник поліції, начальник відділу протидій кіберзлочину розповів про стан спав пов’язаний із дільністю шахраїв на території Івано-Франківщини.

Про це Тарас Мороз повідомив у програмі “Про головне в деталях”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртка.

Так, з його слів, спочатку широкомасштабної війни, шахраї вигадали нові схеми видурювання грошей у потенційних жертв.

“Ми стикнулись із таким фактом шахрайства, а саме, в березні 2022 задокументували злочин, коли особа в мережі інтернет розміщувала оголошення про здачу в оренду неіснуючих обєктів нерухомості.

Внутрішньопереміщені особи, які справді тікають від війни й, яким справді потрібен прихисток, шукали в інтернеті такі оголошення про житло, шахраї своєю чергою видурювали кошти”, – каже Мороз.

Та додає, з початком введення воєнного стану, такий вид злочину був широко поширений.

Так, в березні шахрайка, яка перебувала у розшуку розміщувала такі оголошення, викладала світлини реальних квартир. Надалі, отримувала завдаток за неіснуюче помешкання.

“Постраждалі переселенці, по приїзду сюди телефонували на вказаний номер, слухавку ніхто не брав, або був вимкнений мобільний.

Шахрайку затримали, та відбуває термін позбавлення волі.

Це був один з таких кричущих випадків і широко поширений”, – додав підполковник поліції.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.