Спалах бачили навіть у Білорусі, ППО над Києвом не працювала – Ігнат

Новини, Суспільство

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що під час спалаху у небі увечері 19 квітня протиповітряна оборона на Київщині не працювала, а яскраве світіння бачили навіть у Білорусі.  

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ігната в ефірі національного марафону новин вранці 20 квітня.

“Повітряні сили не працювали у цьому напрямку – це однозначно. Повітряні сили працювали по “Шахедах” на східному напрямку, коли спостерігалося це явище.

Що це було? Якщо не науковою мою говорити, як уже повідомили про “високоенергетичну акустичну подію”, то це, ймовірно, був метеор”, – Гнат.

Він також пояснив, що тривогу оголошували, тому що в країні триває війна, а в небі бачили “вибух”, тому, природно, що повітряні сили відреагували і ввімкнули сирени, що з’ясувати, що відбувається.

Прокоментувати, чи знайшли якісь залишки цього ймовірного метеорита, Ігнат не зміг, бо Повітряні сили не займаються космічними тілами.

 “Цей спалах бачили навіть у Білорусі – вже опубліковано навіть у їхніх каналах. Тому це не було так поблизу, щоб знайти якісь уламки. Я думаю, що спеціальні служби будуть цим займатися, але, можливо, це тіло взагалі згоріло в атмосфері. Але Повітряні сили не можуть  коментувати такі речі – тут треба спеціалісти “, – Гнат.

Передісторія:

  • Увечері 19 квітня на сході України, а також у Київській області оголосили повітряну тривогу, також повідомлялося, що у небі Київщини помітили повітряну ціль.
  • Крім того, столичні жителі повідомляли, що бачили у небі яскравий спалах.
  • Пініше у КМВА повідомили, що яскравий спалах у небі над Києвом, за попередніми даними, є результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. У Повітряних силах повідомили, що також спалах міг спричинити метеорит.
  • Пізніше проєкт The Alpha Centauri повідомив, що над Києвом згорів не супутник NASA, а болід (метеор).
  • Головний центр спецконтролю при космічному агентстві України повідомив, що зафіксував високоенергетичну акустичну подію під час спалаху у Києві 19 квітня.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.