Суд вдруге переніс допит псевдоволонтера Віталія Хемича. Цього разу — на 8 травня

Кримінал, Новини, Суспільство

Останнє судове засідання у цій справі відбулося 22 березня. Тоді суд завершив дослідження п’яти томів письмових доказів у справі. Судові засідання у справі Віталія Хемича перед тим переносили 30 січня (тоді захворів  адвокат) та 28 лютого (засідання відклали за клопотанням адвоката).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Про перенесення допиту повідомляє Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

«19 квітня 2023 о 13.00 год був запланований допит обвинуваченого у справі незаконного використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві (ч.3  ст. 201-2, ч.1 ст. 190, ч.2 ст. 190 КК України).

Адвокат обвинуваченого подав до суду клопотання в якому зазначив, що його підзахисний захворів на респіраторну хворобу COVID-l9, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

У зв’язку із поданим клопотанням судове засідання перенесене на 08.05.2023 о 13.00 год», — інформує суд.

Йдеться про справу, у якій обвинуваченим є Віталій Хемич. Нагадаємо, останнє судове засідання у цій справі відбулося 22 березня. Тоді суд завершив дослідження письмових доказів у справі. Згідно з попередньо встановленим порядком розгляду справи, суд мав намір перейти  до допиту обвинуваченого. Проте на засіданні 22 березня адвокат заявив клопотання про відкладення розгляду справу, оскільки його підзахисному потрібно підготуватися до виступу.

Нагадаємо також, що судові засідання у справі Віталія Хемича перед тим переносили 30 січня (тоді захворів адвокат) та 28 лютого (засідання відклали за клопотанням адвоката).

За даними слідства, з травня по серпень 2022 року Віталій Хемич, позиціонуючи себе волонтером, через соціальну мережу збирав кошти для допомоги Збройним силам України та особам, які потребують допомоги у зв’язку з військовою агресією росії проти України. Повідомляли про те, що задокументовано свідчення 16 потерпілих, які передали обвинуваченому понад 1 млн 734 тисяч гривень.

23 вересня минулого Калуський міськрайонний суд обрав запобіжний захід щодо Віталія Хемича. За клопотанням прокуратури його було взято під варту строком на 60 діб під заставу у розмірі 198 тисяч 480 гривень. 28 вересня після сплати застави Віталій Хемич вийшов із СІЗО.

Віталію Хемичу загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з конфіскацією майна. Також одна з потерпілих вимагає відшкодування моральної шкоди.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.