Чи потрібно брати рецепт для закупівлі ліків на фронт – пояснює МОЗ

Новини, Суспільство

З квітня рецептурні ліки в аптеках можна купувати не лише за паперовим, але і за електронним рецептом. Утім, зміни не вплинуть на умови придбання препаратів для потреб фронту.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Доступ до ліків для захисників – пріоритет найвищого рівня. Вони й надалі відпускатимуться без рецепта через відповідних дистрибʼюторів”, – пояснюють у МОЗ.

Волонтерські та благодійні організації на запит військової частини чи закладу охорони здоровʼя можуть купувати рецептурні медикаменти безпосередньо у дистрибʼюторів без рецепта.

За їхніми словами, можливість купувати ліки для військових без рецепта не поширюється на закупівлю наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (хімічних речовин для виготовлення наркотичних та психотропних речовин), а також сильнодійних, отруйних, радіоактивних речовин.

Можливість купівлі ліків для військових без рецепта поширюється на період воєнного стану, зазначають в МОЗ, отже, дистрибʼютори зможуть і надалі відпускати ліки військовим адміністраціям, підрозділам ЗСУ, організаціям та установам, що залучають до своєї діяльності волонтерів та надають гуманітарну допомогу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.