У високогір’ї Івано-Франківщини — значна сніголавинна небезпека. Туристам радять утриматися від походів

Новини, Суспільство, Туризм

Синоптики попереджають про сніголавинну небезпеку в Карпатах. Туристам рекомендують утриматися від походів у гори.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку “Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах”.

У високогір’ї Івано-Франківської області 5 квітня 2023 року очікується значна сніголавинна небезпека — (3 рівень).

“Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматися від походів на високогір’я!” — йдеться у дописі.

Протягом доби 5 квітня по місту та області синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями, помірний мокрий сніг, у горах — сніг, на дорогах місцями — ожеледицю. Вітер — північно-східний, 7-12 м/с.

Температура повітря в Івано-Франківську вдень коливатиметься від 0 до 2⁰ тепла. По області повітря прогріється від 0 до 5⁰ тепла. У високогір’ї Карпат синоптики прогнозують 0-5⁰ морозу.

Видимість на автошляхах — 4-6 км. Медико-метеорологічні умови ІІ типу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.