Стало відомо, якою буде погода у квітні на Івано-Франківщині

Новини, погода, Суспільство, Туризм

Метеорологи прогнозують на Івано-Франківщині теплий квітень. Однак у перший тиждень може бути холодно, розповіла Суспільному синоптикиня обласного центру з гідрометеорології Тетяна Атаманюк.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

“1 квітня над Івано-Франківщиною буде проходити фронтальна зона— холодний фронт. Температура вдень коливатиметься від 9° до 14°. У високогір’ї — від 6° до 11°. Вітер — західний, від 7 до 12 м/с, але місцями, особливо в горах, пориви — від 15-20 м/с. 1 та 2 квітня очікуються доволі складні погодні умови. Будуть опади. У горах — з мокрим снігом”, — говорить синоптикиня.

За її словами, у перші дні квітня на погоду в області впливатиме циклон, центр якого буде над Польщею, але він зачепить й Івано-Франківщину. Згодом циклон зміститься з Польщі на Росію.

“4 квітня буде хмарно з проясненнями, невеликий мокрий сніг. Вітер — північно-західний, від 7 до 12 м/с. Температура вночі — від 0° до -5°. Вдень — від 1° до 6°. У високогір’ї вночі — від -3° до -8°. Вдень — від 0° до -5°”, — розповідає Тетяна Атаманюк.

Синоптикиня додає, що квітень буде теплішим у порівнянні з багаторічними кліматичними нормами. Очікується, що кількість опадів буде близькою до норми.

З її слів, історичний мінімум температури повітря у квітні спостерігався на Прикарпатті 4 квітня 1963 року і становив -12,1°. А от 29 квітня 2012 року спостерігали історичний максимум — 30,4°.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.