«Коли розумієш, що треба щось змінювати, треба починати із себе»: юристка з Прикарпаття пройшла відбір до штурмової бригади «Лють» (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

35-річна Марія Карп’юк юрист за фахом та боєць за покликанням. Вона – мама трьох донечок і доброволець до штурмового підрозділу Національної поліції «Лють».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

Дізнавшись про набір до поліцейської штурмової бригади, Марія одразу ж заповнила анкету. А наступного дня її уже запросили на співбесіду.

Що потрапить до «Гвардії наступу», не вірила до останнього. Проте проходила співбесіду за співбесідою, тренування за тренуванням, тестування та комісію. І крок за кроком коломиянка стала першою жінкою на Прикарпатті, яка пройшла всі етапи жорсткого відбору та потрапила в підрозділ.

«Коли в країні війна і розумієш, що треба щось змінювати, то треба починати з себе. Коли бачу із засобів масової інформації, як російські окупанти вбивають наш народ, діточок, я не можу стояти осторонь! Саме це мене спонукало піти в «Лють». Ми маємо допомогти військовим, поліцейським, нашій державі», – розповідає Марія Карп’юк.

Чоловік Марії – військовий. Тож рішення відважної дружини підтримав. Адже на власні очі бачив звірства окупантів. Неабияк пишаються Марією і її доньки. Єдине, зізнається жінка, трішки хвилюються. Адже ніколи не залишала їх

«Чоловік сказав, що це моє рішення, але я маю право подумати, бо це серйозний вибір. Ми воюємо проти злочинців, проти вбивць, які незаконно прийшли на нашу землю і нищать наш народ, наших дітей. І ми просто йдемо повертати своє, наші міста, села і наших людей», – додає Марія.

Наразі жінка готується до тренувань у підрозділі. А опісля – виконувати поставлені завдання.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.