Новий театр запрошує франківців на прем’єру музичної мелодрами. Частину коштів передадуть добровольчому шпиталю (фото)

Новини, Суспільство

У Франківську Новий театр покаже музичну мелодраму «Життя на землі або Я люблю тебе, Ґітель».

Про прем‘єру розповіли на пресконференції 24 березня, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на «Галку».

За словами режисера Тараса Бенюка, цей твір включає в себе багато жанрів:

«Це музична мелодрама за п‘єсою Вільяма Ґібсона. Буде цікаво, яскраво, будуть різноманітні ситуації, з яких можна і посміятися, і поплакати. Тут усього два персонажі, але на сцені загалом буде шестеро людей. Твір розкриває, як проблеми минулого впливають на теперішнє. Театр має бути психологічним, у цій постановці буде все, і глядачі це побачать».

Виконавець головної ролі Сергій Тимків розповідає, що його персонаж Джеррі – адвокат:

«Через певні обставини в минулому він вирішив переїхати в інше місто і почати все заново. Але проблеми минулого його сковують. Він намагається будувати стосунки з Ґітель, але чи вийде в нього це зробити?».

Джеррі з першого погляду цинічний, алце не так, і до фіналу глядачі це побачать.

Виконавиця головної ролі Анна Андрусишин каже, що Ґітель є дуже щирою дівчиною.

«Вона може віддати останнє, аби ощасливити когось, але це заважає їй, бо вона віддає всю свою енергію. Вона зустрічає зовсім протилежного за характером Джеррі. Це двоє самотніх людей, і чи стануть вони одне для одного ліками? Чи просто треба змиритися з недоліками одне одного?», – ділиться Анна Андрусишин.

Прем’єра має і благодійну мету – частину виручених коштів передадуть першому в Україні добровольчому хірургічному шпиталю «БРАСС».

Директор шпиталю Станіслав Онищук зазначив, що військові, які проходять реабілітацію, часто є глядачами Нового театру. Бо мистецтво – це елемент соціальної реабілітації.

«Захисники на фронті воюють заради цінностей, суспільства, мистецтва. Це їхня мотивація. З такими заходами вони відновлюються набагато швидше. Шпиталь існує на волонтерських засадах, у нас є 14 ліжок і вони постійно зайняті. Важливим елементом реабілітації є фізичні вправи на брусах перекладині та інше. І ми б хотіли в себе на території збудувати відповідний для цього майданчик. Тож частина коштів від прем’єри піде на його будівництво. У такий спосіб ми спільно досягаємо двох ефектів: психологічної реабілітації та фізичної».

Прем’єра музичної мелодрами «Життя на землі або Я люблю тебе, Ґітель» – 27 березня о 18:00 в Івано-Франківській обласній філармонії ім. Іри Маланюк.

«Ревнощі і аб’юз, спалахи пристрасті і холод розчарувань, зруйновані “замки” і воскреслі надії – емоційні коливання не для слабкодухих у гостромелодраматичній історії», – йдеться в анотації.

«Галка» відвідала і частину репетиції, пропонуємо переглянути світлини:

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.