Як в Івано-Франківську пластуни збирають книжки для поранених бійців. Репортаж (відео+фото)

Війна, Новини, Суспільство

Пластуни восьмого куреня “Чортополохи” почали збирати книги для військових у госпіталях та реабілітаційних центрах. Акція стартувала в Івано-Франківську, Львові, Житомирі, Вінниці, Києві, Бучі та в Харкові. Про те, як проходить збір книжок в Івано-Франківську, розповіла Суспільному старша пластунка Анастасія Скапровська.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

З її слів, таку ініціативу пластуни восьмого куреня “Чортополохи” проводять вперше.

Як в Івано-Франківську пластуни збирають книжки для поранених бійців. Репортаж
Старша пластунка Анастасія Скапровська. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Люди активно долучаються від початку акції не тільки в Івано-Франківську, а й у всіх містах. Найбільше книжок приносять, мабуть, в Києві. За останні декілька днів дівчата забрали з точки збору три мішки книг. Нам теж принесли немало книжок. Вони залишаються в Івано-Франківську. Якщо буде потреба, то відправлятимемо по всіх куточках України. У франківські медзаклади не відносили, оскільки збір ще не закінчився”, — каже Анастасія Скапровська.

Як в Івано-Франківську пластуни збирають книжки для поранених бійців. Репортаж
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Пластунка додає, що курінь “Чортополохи” активно волонтерить. Переважно скаути надсилають донати, тому що багато чоловіків та дівчат з “Пласту” служать на фронті. Вони дізнаються про їхні потреби й допомагають фінансово.

“На нашому постері є QR-код, за яким можна перейти і задонатити, якщо ви не маєте можливості принести книгу. За сім днів акції зібрали понад 7 700 грн”, — говорить дівчина.

Принести книги для поранених бійців можна й у книгарню “Віват”.

Як в Івано-Франківську пластуни збирають книжки для поранених бійців. Репортаж
Директор книгарень “Віват” Руслан Онощенко. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Ми відкрили книгарню в Івано-Франківську не так давно — почали працювати тільки від 1 березня. Акція була ініціативою пластунів. Для нас — це новий досвід, тому, коли вони запропонували нам, ми зголосилися”, — розповідає директор книгарень “Віват” Руслан Онощенко.

З його слів, видавництво “Віват” використає свої соцмережі та сайт, щоб додатково повідомити людям про проведення такої акції.

Як в Івано-Франківську пластуни збирають книжки для поранених бійців. Репортаж
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Для видавництва “Віват” — це досить важлива особиста історія, бо ми — з Харкова. Періодично проводимо подібні ініціативи зі збору книжок для військових та цивільних на територіях, які були звільнені від окупації”, — ділиться Руслан Онощенко.

Чоловік каже: видавництво також передасть певну кількість книжок для воїнів у межах цієї акції.

Як в Івано-Франківську пластуни збирають книжки для поранених бійців. Репортаж
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Якщо виникає потреба, то ми ділимося. Для нас — це не якась спеціальна ініціатива, яку ми хочемо додатково висвітлювати. Це — наша додаткова важлива місія, яку ми зобов’язані робити, бо наші виробничі потужності та склади — в Харкові. Харків — український. Ми продовжуємо працювати й відкриваємося тепер в Івано-Франківську. Ми ніяк це не називаємо, ми просто робимо”, — каже Руслан Онощенко.

Книги можна занести за адресами: вулиця Павлика, 10 та вулиця Труша, 4.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.