Пропагандист Соловйов в 90-х шукав кілера, щоб вбити кримінального авторитета – ЗМІ

Кримінал, Новини, Політика

Російський пропагандист Володимир Соловйов в 90-их намагався замовити вбивство відомого злодія в законі Отарі Квантрішвілі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на російську редакцію “The Insider“.

Таку інформацію видання розповів колишній працівник ФСБ Сергій Асташин.

Отарі Квантрішвілі застрелив кілер у 1994 році, а на його похоронах були мер Москви Юрій Лужков, президент Національного фонду спорту Шаміль Тарпіщев, власник НТВ Володимир Гусинський, депутат Держдуми Йосип Кобзон, Олександр Розенбаум, Богдан Титомир, а також імениті спортсмени та діячі мистецтва.

“На початку 90-х років Квантрішвілі та Йосип Кобзон заснували Фонд допомоги правоохоронним органам “Щит і ліра” і “Асоціацію XXI століття”. Крім іншого, Отарик створив партію “Спортсмени Росії”, куди увійшли олімпійські чемпіони, борці самбо і боксери. Він мав частки в кількох столичних казино, банках, у транспортуванні нафти і разом із кримінальним авторитетом Сильвестром контролював видобуток дорогоцінних металів”.

Вбивцю вдалося встановити лише через 12 років. Убивство авторитета взяв на себе так званий штатний кілер Олексій Шерстобітов з Медведківської ОПГ. На його рахунку 12 доведених убивств і замахів.

На допитах він повідомив, що замовлення надійшло від кримінального авторитета Сільвестра, з яким Квантрішвілі не поділив Туапсинський НПЗ. На суді Шерстобітов заявив, що за вбивство йому подарували трикімнатну квартиру і “Жигулі” сьомої моделі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.