Попрощатися з “Да Вінчі” прийшли Зеленський, Залужний, Резніков та Буданов (відео+фото)

Відео-новини, Війна, Новини

Церемонію прощання з Героєм України Дмитром Коцюбайлом на позивний “Да Вінчі” відвідали президент Володимир Зеленський, головнокомандувач Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков, очільник ГУР Кирило Буданов та прем’єрка Фінляндії Санна Марін, яка перебуває з візитом у Києві.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне 

 Заупокійна панахида за загиблим пройшла в Михайлівському золотоверхому соборі. До храму прийшли кількасот людей, у тому числі Зеленський та Санна Марін.

Потім труну з тілом загиблого понесли на Майдан Незалежності, де продовжиться церемонія.

 

Суспільне повідомило, що на церемонії на Майдані Незалежності також присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Заложний, міністр оборони Олексій Резніков та очільник ГУР Кирило Буданов.

 

Зеленський повідомив, що передав матері “Да Вінчі” Оксані Коцюбайло відзнаку “Хрест бойових заслуг”, якою посмертно удостоєно її сина.

Коцюбайло очолював окремий механізований батальйон “Вовки Да Вінчі” в складі 67-мої окремої механізованої бригади.

Він перебував на фронті з початку російсько-української війни. У 2014 році зазнав поранення танковим снарядом у Пісках Донецької області. Через три місяці реабілітації повернувся на фронт, де продовжив відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України.

Указом президента Зеленського від 30 листопада 2021 року Коцюбайлу було присвоєно звання Героя України.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.