Під час сесії міської ради трапився скандал навколо рішення про виділення земельної ділянки для будівництва житла переселенцям

Новини, Суспільство

Сьогодні, 10 березня, під час сесії Івано-Франківської міської ради сперечалися навколо рішення про виділення земельної ділянки для будівництва соціального житла для ВПО.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Попередньо депутати вже вирішили виділити для цього комунальну ділянку в селі Микитинці у зоні Хриплинського промислового вузла на вулиці Юності.

Однак, керівник заводу «Пресмаш» (який, до слова, збанкрутів ще у 2016-му році) Богдан Пукіш виступив на сесії проти.

«Будувати зараз через дорогу будинки, а ззаду елеватор… Я взагалі не розумію, хто таке рішення може приймати. По-перше, це зміна цільового використання. По-друге, територія, де ви хочете будувати, там є оцинковка, пресова дільниця, і преса, які ми хочемо встановлювати зараз,  матимуть коливання грунту в радіусі 350-400 метрів», – заявив керівник заводу «Пресмаш» Богдан Пукіш.

Перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна наголосила, що це допоможе залучити інвестиції та стане поштовхом, у тому числі й для заводу.

До слова, будинки для ВПО не багатоповерхові. Заплановано, що це будуть 4-поверхові забудови.

«Зараз Європа прийняла понад вісім мільйонів українців, а ми не можемо дати дозвіл на те, щоби прийняти 706 ВПО? Щоби зараз зайти в це будівництво, ми вже взяли всі технічні умови, відповідно опрацювали всі варіанти.

Я ще раз наголошую на тому, що наголошувала й вчора на виконавчому комітеті: це дасть якраз потужний розвиток тій промисловій зоні, яка зараз в занепаді, і може, вам нагадати по всіх підприємствах кількість працівників і кількість сплачених податків? Не будемо говорити про «Пресмаш», який навіть зупинку не може зробити, щоби автобус зупинявся», – відповіла перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна.

За словами Руслана Марцінківа, ЄС пропонує допомогу у будівництві соціального житла для ВПО. Виділили на це 10 мільйонів євро. Місто лише має забезпечити місце для будівництва. І він ніяк не очікував, що ця необхідна справа для українців, які покинули свої домівки у зоні бойових дій і приїхали до нашої громади, викличе такий супротив.

«Таке враження, що це не українці. Я вам ще раз хочу нагадати, що внутрішньо переміщені особи – це родини загиблих, це і льотчики, це інваліди війни, і на розподіл цього житла вперше Європа дає гроші, сама контролює будівництво житла, сама робить тендера, і каже, ми це житло даємо громаді, громада хай розподіляє. А ми вперлися і кажемо: “ні, не хочемо”», – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Рішення, зазначив Марцінків, не просте, але відкидати цю допомогу для українців місто не має права. Депутати підтримали рішення про залучення гранту.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.