У високогір’ї Карпат синоптики оголосили значну сніголавинну небезпеку (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Синоптики попереджають про сніголавинну небезпеку в Карпатах. Туристам радять утриматися від походів у гори.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінці Івано-Франківського обласного гідрометцентру.

9 березня 2023 року у високогір’ї Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека (третій рівень).

8 березня станом на 09:00 температура повітря на горі Піп Іван Чорногірський опустилася до -5°. На горі — хмарно, висока вологість, туман видимістю до 20 м. Вітер — західний, 17 м/с, з поривами до 22 м/с. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста.

У високогір'ї Карпат синоптики оголосили значну сніголавинну небезпеку
Фото: Facebook/Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

На Івано-Франківщині 8 березня синоптики прогнозують хмарність з проясненнями, помірний мокрий сніг, невеличкий дощ. Вночі та вранці місцями — туман та ожеледиця, вітер — північно-західний, 7-12 м/с, з поривами до 15-20 м/с, повідомляють на сторінці Івано-Франківського гідрометцентру.

Температура повітря в Івано-Франківську вночі — від 1⁰ морозу до 1⁰ тепла, вдень — 9-11⁰ тепла, в області вночі — від 2⁰ морозу до 3⁰ тепла, вдень — 7-12⁰ тепла. Видимість на автошляхах — 4-6 км, в тумані — 100-500 м.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.