Сім жінок Івано-Франківської громади отримають по 20 тис. грн за народження дітей

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській громаді почали виплачувати допомогу для новонароджених. По 20 тис. грн перерахують першим сімом породіллям, повідомив в етері Суспільного директор департаменту адміністративних послуг Богдан Питель.

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Надходять перші заявки на таку допомогу. На засіданні виконавчого комітету вирішили, що допомогу з міського бюджету отримають сім маленьких іванофранківців. Мамам цих діточок перераховують гроші на їхні розрахункові рахунки”, — розповів Богдан Питель.

За його словами, наразі у центрах надання адміністративних послуг, які працюють на території громади, зареєстрували 37 заявок від охочих отримати виплати для новонароджених. Більшість із них подали жительки громади. Та є також документи від тих жінок, які переїхали з інших регіонів і тимчасово мешкають в Івано-Франківську.

Серед вимог, яких треба дотриматися жінкам, щоб отримати допомогу, – народження дитини в Івано-Франківському міському клінічному перинатальному центрі. У цьому закладі протягом січня і лютого 2023 року збільшилася кількість новонароджених у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

“За два місяці у міському пологовому народилися 297 дітей. Якщо порівняти із січнем-лютим минулого року, то це на 24 дитини більше. Це тішить, бо батьки хочуть народжувати, що дуже важливо у час війни”, — говорить директорка перинатального центру Марія Бойко.

Керівник департаменту адміністративних послуг Богдан Питель також повідомив про те, що зараз разом з міським перинатальним центром узгоджують механізм підтвердження народження дітей для того, аби була можливість у породіль подавати документи на допомогу дистанційно.

У січні 2023 року міський голова Марцінків повідомив, що породіллям з Івано-Франківської територіальної громади, які народять дітей у 2023 році у міському пологовому, виплачуватимуть одноразову допомогу 20 тис. грн. Якщо тато або мама немовляти військовослужбовці, вони отримають 50 тис. грн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.