У кількох містах підлітки з “ПВК Редан” збирались для масових бійок, втручалась поліція

Новини, Політика

У кількох містах України підлітки, які відносять себе до російської субкультури “ПВК Редан”, збирались для масових бійок 27 лютого.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Нацполіції Харківщини, начальника Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимира Тимошка, начальника Слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, Медуза, BBC, пресслужба поліції Києва.

Правоохоронці повідомляють, що близько 14:00 на площі Конституції в Харкові зібралась група осіб для вчинення масової бійки, щоб підтримати флешмоб, запущений РФ.

Начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов повідомив, що поліція встановила 245 людей, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців, а дівчат – 66.

Слідчим управлінням зареєстровано справи за фактами готування до масових заворушень та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 304 КК України. Санкція статті – від 5 до 8 років позбавлення волі.

Батьки можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей, за ст. 184 КУпАП.

 

Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що з батьками проводитимуть профілактичні бесіди: “Я звертаюся до всіх дорослих. Будьте уважні з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло. Війна триває не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших із вами дітей для досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо зупинити це”.

 

Російські ЗМІ стверджують, що облави на підлітків у РФ розпочалися 24 лютого після кількох масових бійок, що сталися в торгових центрах. Затримання відбувалися в Санкт-Петербурзі, Курську, Новосибірську та Казані.

Самі підлітки називають себе “ПВК Редан”. BBC повідомляє, що це підліткова субкультура, яка виникла в соцмережах і натхненна аніме-серіалом “Hunter x Hunter”, у якому є бандитське угруповання під назвою “Редан”. Символи підліткової “ПВК” – чорний колір, павуки і цифра 4. У соцмережах є й кілька інших спільнот, які спрямовані проти “Редана”, і через це у підлітків трапляються бійки.

В Печерському районі Києва 27 лютого поліція також попередила бійку підлітків. Правоохоронці повідомляють, що учасників доставили до відділу поліції для встановлення осіб та з‘ясування обставин.

У Львові про бійку в центрі міста повідомили активісти. На місці події було кілька екіпажів поліції, які не дали організувати бійку.

У поліції повідомили, що зібрання підлітків було також в Івано-Франківську. Сутичок зафіксовано не було. Правоохоронці провели “виховну роботу” з деякими підлітками і наразі розбираються у ситуації.

Також Telegram-канали повідомляють, що до руху “Редан” близько 16:00 запрошували у Житомирі. Втрутилась поліція та молодь. Обійшлося без сутичок, затримано до 10 осіб із битами.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.