“Настрій у відділенні — бойовий”. Як навідник 76 батальйону 102 бригади нищить ворогів (фото)

Війна, Новини, Суспільство

31-річний боєць Сергій служить навідником протитанкового відділення роти вогневої підтримки 76 батальйону 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини. З перших днів війни він пішов добровольцем в тероборону у Надвірній.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку 102 бригади.

Чоловік — родом з Прилук Чернігівської області. За місяць до війни він переїхав у Надвірну Івано-Франківської області. Працював там на одній з фірм фахівцем зі складської логістики.

Коли почалася війна, Сергій пішов добровольцем у територіальну оборону. Два місяці батальйон дислокувався у Надвірній, бійці тренувалися, несли службу на блокпостах та на об’єктах критичної інфраструктури. Через два місяці батальйон переїхав у Донецьку область, а там уже стало “цікавіше”, каже Сергій. Спочатку він був стрільцем, потім пройшов курс навчання і перейшов у протитанковий взвод, зараз він – навідник протитанкового гранатомета СПГ-9 “Спис”.

"Настрій у відділенні — бойовий". Як навідник 76 батальйону 102 бригади нищить ворогів
Фото: 102 бригада

Зі слів воїна, СПГ-9, хоча і призначений для ураження броньованої техніки: танків, самохідно-артилерійських установок, з нього йому зручніше працювати по нерухомих цілях, таких як бліндажі військових РФ, опорні пункти. Час від часу відділенню вдається завдавати втрат ворогу на позиціях.

“З дронів добре видно, як мо**алі після влучання нашої гранати метушаться, шкутильгають, повзають та відтягують кудись поранених. Для ураження ворожої рухомої техніки практичніше застосовувати ручні протитанкові засоби, такі як РПГДжавелін та інші”, — каже Сергій.

За його словами, живуть бійці не у 5-зіркових готелях, обладнують собі місця у підвалах закинутих будівель, щоб був надійний захист від російської артилерії. Іноді міняють місце дислокації, щоб ворог не вичислив. Також сплять на дерев’яних саморобних ліжках. Проте, зізнається Сергій, його команда готова зносити всі побутові незручності заради перемоги над ворогом.

“Настрій у відділенні — бойовий, хлопці готові до бою, роботу свою знають. Команда працює злагоджено”, — розповідає захисник.

Після війни Сергій планує разом з дружиною поїхати на відпочинок. А ще є мрія – побувати на матчі мадридського “Реала” на стадіоні “Сантьяго Бернабеу”, адже є палким фаном футбольного клубу.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.