Вважали загиблим і запакували в мішок: як прикарпатський боєць закохався і вижив на Бахмутському напрямку (відео+фото)

Новини, Суспільство

Майдан. АТО. Ірпінь. Буча. І згодом фатальний Бахмут. Такий бойовий шлях пройшов Петро Лавров з Городенківщини перед тим, як отримав поранення, виконуючи бойове завдання.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на канал 402.

Того дня їхня бригада потрапила під сильний обстріл на Бахмутському напрямку. Багато побратимів загинули. Самого ж Петра також вважали «двохсотим» і вже запакували в спеціальний мішок, але, як виявилося, зарано.

 

“У мене вже не було ознак життя. Вже підїжджали до зеленої зони, щоб пересісти з бойової машини. І я прийшов до тями. Всі були в захваті від того, що я вижив”, – розповідає Петро.

У реанімації лікарі не давали бійцю шансів на життя. Але й там він повернувся майже з того світу. Каже, мабуть, для того, щоб відвоювати країну і своє щасливе майбутнє. Адже на війні зустрів кохання. Петро каже, наснагу жити йому давала Надія. Саме так звуть його обраницю.

“Моєю головною мотивацією була моя дружина. Вона завжди мене підтримувала”, – говорить він.

Доля звела їх у Торецьку в магазині, де дівчина працювала продавчинею, а Петро купував продукти для хлопців на позиції. На війні було не до побачень, тож бачилися рідко. Зате листувалися в інтернеті.

Після того, як Петро отримав поранення, дівчина шукала його по всіх лікарнях.

Пара вже встигла взяти шлюб в церкві, що поруч з лікарнею в Івано-Франківську. Петро каже, це було виважене рішення, яке він приймав серцем.

Петро планує стати на ноги і повернутися до військового життя вже за пів року. Зважаючи на його силу волі, медики не відкидають варіант такого швидкого одужання. Поки що на бійця чекає реабілітація.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.