Як медики 78 батальйону тероборони Франківська рятують життя бійців (фото) у Гуляйполі

Війна, Здоров'я, Новини

Бойові медики 78 окремого батальйону ТрО Івано-Франківська працюють на Запорізькому напрямку цілодобово.

Про їхню роботу розповіли на сторінці підрозділу, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-Інфо.

ЮркоВолодя та Богдан працюють в лікарні практично цілодобово. Щодня до них звертаються за допомогою не тільки бійці 78 батальйону, але й місцеві мешканці, яких залишилося в місті не так і багато, і переважно всі уже в літах.

“Нема нічого дивного – Гуляйполе ні на день не припиняє потерпати від ворожих обстрілів. Відтак і цивільних лікарів тут суттєво поменшало, а це означає, що все навантаження впало на військових медиків. Взагалі, гуляйпільська лікарня стала своєрідним пунктом підтримки, де можна за потреби зарядити телефони, випити чаю чи кави, щоб зігрітися, скористатися сховищем в разі ракетної небезпеки або просто побути серед людей. І це незважаючи на те, що приміщення лікарні вже неодноразово потрапляло під артилерійські обстріли противника. Оскільки ні газу, ні електрики в місті нема вже давно, доводиться користуватися величезним генератором”,- пояснюють у батальйоні.

Фельдшер Василь і санінструктор Сашко працюють і живуть в медичному пункті.Щодня до них звертаються бійці з різноманітними скаргами на здоров‘я. Зазвичай це застуди, запалення, загострення хронічних захворювань та дрібні травми. Тут завжди можна отримати кваліфіковане обстеження, рекомендації щодо лікування і – в разі підозри на щось серйозніше – направлення на дообстеження до профільних спеціалістів у «велике місто». А ще тут завжди запропонують попити щось тепленьке з печивом і пригостять добрячою порцією відбірного армійського гумору. До слова, замість звичного для цивільних людей рецепту в аптеку, в медичному пункті бійці гарантовано отримають вже готові, ретельно підібрані для них ліки, котрі безперервними потоками передають волонтери, адже аптеки в Гуляйполі не працюють.

Буває, що хворим воїнам ніяк не можна продовжувати лікування на передовій, в окопах, оскільки їхні захворювання вимагають певних умов і постійного професійного догляду. На такий випадок поблизу Гуляйполя було розгорнуто цілий батальйонний лазарет. Керує ним фельдшер Василь з позивним Мамай. Василь став легендою батальйону, коли в час загострення ситуації на нашому напрямку вивозив з поля бою це на різних видах транспорту, по бездоріжжю, вдень і вночі та під майже безперервними ворожими обстрілами. Кожен, хто в ті дні перебував на позиціях, – або чекав з нетерпінням свого рятівника, або слідкував по рації за переміщенням Мамая і тримав за нього кулаки.

“Зараз у Василя трохи спокійніша робота, але це не означає, що він робить її з меншим запалом та ентузіазмом. Допомагає йому в цьому фельдшер Ігор, і разом вони справді успішна команда, яка дбає не тільки за фізичне здоров‘я своїх пацієнтів, але і за їхнє психічне умиротворення. Атмосфера, яка панує в лазареті, цілком цьому сприяє. Медики 78 батальйону не носять білих халатів. Проте вони завжди напоготові допомогти, врятувати, полікувати і просто підтримати добрим словом. Справжні ангели)”,- додають у повідомленні.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.