На Прикарпатті затримали техдиректора фірми, яка забезпечувала інтернетом терористів “днр”

Війна, Кримінал, Новини

Служба безпеки України викрила українського провайдера, який роздавав інтернет терористам “днр”. Технічного директора затримали на Прикарпатті.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку СБУ.

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували у Києві канал «легалізації» грошей терористичної організації “днр”. До оборудки причетне підприємство у сфері телекомунікаційних послуг, яке працює у тимчасово захопленому Донецьку і тісно взаємодіє з місцевою окупаційною адміністрацією. Комерційна структура надає послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів на території регіону та регулярно сплачує «податки» до російського бюджету.

Частину своїх прибутків комерсанти «виводили» на підконтрольну українській владі територію для подальшого переведення в іноземну валюту і нелегального вивезення за кордон, інформує “Галка” з посиланням на

Для цього ділки зареєстрували у Києві однойменне фіктивне підприємство і відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переказували гроші, отримані від бізнесу в Донецьку.

Під час обшуків в офісах та місцях проживання учасників схеми у столиці та Івано-Франківській області правоохоронці виявили майже 5 000 000 готівки у гривневому еквіваленті. Ще 1,5 млн – були приховані на рахунках п’яти українських банків. Перевіряється інформація про використання цих коштів для фінансування російської агентури в Україні.

За даними слідства, незаконну діяльність організували троє керівників донецького інтернет-провайдера.

У 2014 році, після російського псевдореферендуму, ділки «переоформили» підприємство за «законодавством» країни-агресора і надали свої потужності для встановлення спецобладнання фсб, яке відстежує абонентів, а також почали транслювати антиукраїнський контент.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ затримали технічного директора компанії, який перебував на території Прикарпаття.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та оголошення у розшук ще двох співзасновників комерційної структури, які переховуються в Донецьку та в одній з країн Євросоюзу.

Крім того, накладено арешт на все нерухоме майно зловмисників у різних регіонах України на понад 20 млн грн.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Заходи з викриття і блокування оборудки проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.